Politika privatnosti

1. IZJAVA O POLITICI PRIVATNOSTI

Portal LOVALOVA.RS je kreirao ovu politiku privatnosti u nameri da demonstrira svoju čvrstu posvećenost zaštiti osetljivih podataka. Ova politika privatnosti otkriva detalje o načinima na koje prikupljamo i delimo informacije o korisnicima portala. Drugim rečima, opisuje kako se Vaši lični podaci prikupljaju, koriste i dele kada posetite www.lovalova.rs (web sajt, portal, internet stranicu) ili kao registrovani korisnik poručite, odnosno preuzmete neku od ponuda sa našeg portala.

2. PRIKUPLJANJE SISTEMSKIH PODATAKA

Kada posetite portal LOVALOVA.RS mi automatski pratimo Vaše aktivnosti na našem portalu. Vaše identifikacione podatke (ime, prezime, kontakt) koristimo kako bismo Vas prepoznali u našem sistemu, što nam omogućava da Vas kontaktiramo u vezi sa Vašim porudžbinama ili da odgovorimo na Vaša pitanja putem elektronske pošte (e-mail) ili telefonski, kao i da omogući Vama da, unošenjem Vaših osnovnih podataka, lakše koristite naše usluge, odnosno da više puta poručite i preuzmete željeni sadržaj, bez unošenja tih podataka iznova. Takođe, informacije o korišćenju web sajta koje prikupljamo automatski, koristimo kako bi unapredili rad našeg portala i vaše korišćenje istog. Pored toga, prikupljamo informacije o Vašoj Internet protokol (IP) adresi, domenu (ukoliko je primenljivo), internet pretraživaču koji koristite, vremenu koje provedete na našem portalu, Vašoj vremenskoj zoni, kao i o “kolačićima” koji se instaliraju na uređaj sa kojeg ste pristupili našem portalu, što je praksa svakog web sajta koji posetite. Dodatno, prikupljamo informacije o stranicama našeg portala koje pregledate, odnosno o Vašoj interakciji sa našim portalom, kao i informacije o tome koji web sajt ili pojam pretrage Vas je uputio na naš portal. Ove automatski prikupljene podatke, nazivamo “Sistemskim informacijama” i koristimo ih pri administriranju našeg portala, kao i za usavršavanje i dalje unapređivanje naših usluga.

3. TEHNOLOGIJE KOJE KORISTIMO ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA

Informacije o korisnicima našeg portala, njihovom korišćenju istog, kao i o uređajima sa kojih pristupaju našem portalu, prikupljamo uz pomoć sledećih tehnologija:

– “Kolačići” (“Cookies”) su datoteke sa podacima koje se automatski instaliraju na uređaj sa kojeg pristupate nekoj internet stranici i često sadrže anonimni jedinstveni identifikator korisnika. U pitanju je mala količina podataka koja se sa internet servera šalje do vašeg internet pretraživača i postavlja na internu memoriju vašeg uređaja (hard disk, memorija telefona i sl.). Koristimo sopstvene i “kolačiće” trećih strana. Naši sopstveni “kolačići” izvode funkcije koje našem timu pomažu da bolje razume Vaše korišćenje našeg portala, poput informacija o tome koji sadržaj Vam je najinteresantniji i najkorisniji i uz pomoć tih informacija unapredi Vaše korisničko iskustvo, i to tako što Vas prepozna kada se vratite na naš portal, te informacije o Vašem korišćenju portala grupiše u jednu celinu. Na primer, koristimo “kolačiće” da bi sačuvali Vašu lozinku za vreme Vaše posete portalu, kako je ne biste morali unositi pri otvaranju svake stranice našeg portala. Obzirom da “kolačići” nisu neophodni pri korišćenju našeg portala i usluga, mi ćemo tražiti Vaš pristanak na korišćenje istih pri Vašoj prvoj poseti našem portalu (možete ih prihvatiti, uključiti ili isključiti u podešavanjima). “Kolačići” sa portala LOVALOVA.RS ne nanose štetu Vašem uređaju. Imajte na umu da, ukoliko nam ne odobrite korišćenje “kolačića”, mi nećemo moći da sačuvamo Vaša podešavanja, te ćete pri svakoj poseti našem portalu morati da omogućite ili onemogućite korišćenje “kolačića”.

Pored toga, većina internet pretraživača Vam omogućava da prihvatite ili odbijete korišćenje “kolačića”, kao i da ih obrišete sa Vašeg uređaja. Za više informacija o “kolačićima” i upravljanju njima, posetite: http://www.allaboutcookies.org

– Datoteke sa beleškama (“Log files”) prate radnje koje se dešavaju na internet stranici, prikupljaju i beleže podatke o Vašem pristupanju interner stranici, uključujući Vašu IP adresu, tip internet pretraživača, Vašem internet provajderu, ulaznim/izlaznim stranicama (odakle ste došli na sajt, sa koje stranice izlazite sa njega), kao i o datumu i vremenu Vaše posete.

– “Internet svetionici”, “tagovi” i “pikseli” (“Web beacons,” “tags,”, “pixels”) su elektronske datoteke koje se koriste za prikupljanje i čuvanje podataka o načinu na koji koristite naš portal.

Takođe, koristimo “kolačiće” trećih strana koje postavljaju pružaoci usluga koje smo mi odabrali, radi prikupljanja informacija, kao što su:

– “Google Analytics” kompanije Google, koji prikuplja, čuva i analizira podatke o korišćenju našeg portala, a zatim te podatke prikaže u vidu statističkog izveštaja u realnom vremenu. Ovaj servis pomenute radnje izvršava automatizovano, uz pomoć “kolačića”. Politiku privatnosti kompanije Google, možete pročitati na adresi: https://www.google.com/policies/privacy/

– “Facebook Pixel” kompanije Facebook, koji analizira upotrebu našeg portala, za potrebe marketinga. Facebook pixel je alat koji nam omogućava da izmerimo efikasnost našeg oglašavanja na internetu, tumačenjem navika i odluka posetioca našeg portala za vreme posete istom, odnosno pomaže nam pri plasiranju reklamnih sadržaja. Za više informacija o Facebook pixel-u posetite: https://web.facebook.com/privacy/explanation

4. PRIKUPLJANJE IDENTIFIKACIONIH PODATAKA

Kako bi Vam korišćenje usluga našeg portala, odnosno preuzimanje vaučera, bilo omogućeno, potrebno je da popunite identifikacioni obrazac sa Vašim detaljnim kontakt informacijama. Ove informacije su nam potrebne kako bismo Vam pružili potpunu uslugu, odnosno kako biste mogli iskoristiti preuzeti vaučer. Stoga, kada preuzmete ili pokušate da preuzmete vaučer sa našeg portala, mi prikupljamo određene informacije o Vama, uključujući ime, prezime, adresu, broj telefona i adresu elektronske pošte. Opciono, možete uneti i dodatne informacije o Vama. Ove podatke koje samoinicijativno unosite nazivamo “Identifikacionim podacima”.

Kada govorimo o “Ličnim podacima” u ovoj Politici privatnosti, govorimo ujedno o Sistemskim podacima i Identifikacionim podacima.

5. ČUVANJE I ZAŠTITA INFORMACIJA O VAMA

Naš portal skeniramo redovno, po unapred definisanom rasporedu, radi provere eventualnih sigurnosnih propusta i opšte poznatih ranjivosti, kako bi Vaša poseta našem portalu bila na najsigurnijem mogućem nivou.

Takođe, redovno skeniramo naš portal u potrazi za zlonamernim programima (Malware), dok istovremeno konstantno ažuriramo zaštitu od hakerskih napada.

Vaši lični podaci se čuvaju u posebno zaštićenim mrežama, a pristup njima ograničen je na nekoliko članova našeg tima koji imaju posebnu dozvolu da im pristupe i koji su obavezani na strogo poverljivo rukovanje njima. Dodatno, sve osetljive informacije koje nam ustupite, zaštićene su kriptovanom vezom, odnosno SSL (Secure Socket Layer) tehnologijom.

Obzirom da se na našem portalu ne obavlja nikakva trgovina, odnosno kupovina, Vaše informacije o plaćanju (broj kreditne kartice, naziv banke i sl.) ne tražimo niti čuvamo. Ukoliko se u bilo kom trenutku desi da ove informacije budu tražene od Vas, odmah napustite stranicu na kojoj se nalazite i prijavite nam slučaj putem kontakt stranice.

Registrovani korisnici našeg portala imaju pristup nekim ličnim podacima, koje mogu pregledati i izmeniti posetom stranice “Moj nalog”. Korisnički nalozi su zaštićeni lozinkom i registrovani korisnici su u obavezi da istu čuvaju u tajnosti. Za dodatne informacije u vezi sa korisničkim nalozima posetite stranicu Prava i uslovi korišćenja.

6. INTERNA UPOTREBA INFORMACIJA

Naš portal poseduje mehanizam koji omogućava korisnicima da ostave povratne informacije ili zatraže dodatne informacije o uslugama koje su im na raspolaganju. Ove informacije se ne čuvaju posebno, ali mogu biti korištene kombinovano sa ličnim informacijama, a sve u cilju provere ispunjavanja očekivanja naših korisnika, kao i obezbeđivanja neophodnih resursa za prilagođavanje zahtevima korisnika i dugoročnom planu unapređenja rada portala.

Identifikacione podatke koje koristimo za pružanje usluga našeg portala, koristimo još i da:

Komuniciramo sa Vama;

Proverimo i obezbedimo dokaze kod eventualnog rizika od prevare; i

U skladu sa Vašim preferencijama koje ste podelili sa nama, dostavimo informacije ili reklamne poruke u vezi sa našim uslugama.

Koristimo prikupljene Sistemske podatke o Vama kako bi utvrdili i dokazali sumnjive aktivnosti i eventualni rizik od prevare (konkretno, Vašu IP adresu), ali i da bi generalno unapredili i optimizovali naš portal i naše aktivnosti (na primer, generisanjem analitičkih podataka o tome kako posetioci našeg portala pregledaju i koriste isti ili da bi utvrdili uspešnost sprovedenih reklamnih kampanja).

7. VAŠE FINANSIJSKE INFORMACIJE

Obzirom da se na našem portalu ne obavlja trgovina, odnosno vaučeri su dostupni svim registrovanim korisnicima besplatno, Vaše finansijske informacije ne tražimo niti čuvamo. Drugim rečima, NIKADA OD VAS NEĆEMO TRAŽITI INFORMACIJE POTREBNE ZA PLAĆANJE PREKO INTERNETA, POPUT BROJA KREDITNE ILI PLATNE KARTICE, NAZIVA BANKE i sl. Ukoliko se u bilo kom trenutku desi da na našem portalu ove informacije budu tražene od Vas, odmah napustite stranicu na kojoj se nalazite i prijavite nam slučaj putem kontakt stranice.

8. DELJENJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

Vaše lične podatke delimo sa trećim licima koja nam asistiraju pri korišćenju i analiziranju Vaših ličnih podataka, kao što je navedeno gore. U ovo mogu biti uključeni hosting provajderi i drugi saradnici koji nam asistiraju u upravljanju i održavanju našeg portala, sprovođenju našeg poslovanja ili pružaju usluge korisnicima našeg portala, dokle god ta lica ove podatke smatraju strogo poverljivim i na taj način se ophode prema istim.

Koristimo uslugu Google Analytics kompanije Google koja nam pomaže da bolje razumemo korišćenje našeg portala od strane posetioca. Više informacija o tome kako Google koristi vaše Lične podatke možete pročitati preko linka: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Možete se izuzeti iz usluge Google Analytics preko linka: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Obzirom da na našem portalu nudimo pogodnosti za usluge koje pružaju treća lica, Vaše identifikacione podatke, uključujući Vaše ime, prezime, adresu, broj telefona i adresu elektronske pošte, delimo sa našim partnerima koji nude pomenute usluge, u cilju realizovanja te pogodnosti za pomenute usluge. Treća lica, odnosno naši partneri koji nude usluge putem našeg portala, bilo da one podrazumevaju vaše fizičko prisustvo ili se sprovode putem interneta, morali bi pojedinačno da imaju odvojenu i nazavisnu Politiku privatnosti koju poštuju i sprovode, prema obavezujućem Zakonu.

Stoga, mi nismo, niti možemo biti odgovorni za postupke ili eventualno nepoštovanje propisa od strane trećih lica. Čak, nastojimo da zaštitimo integritet našeg portala, te pozdravljamo i odobravamo svaku povratnu informaciju o ponašanju i postupanju trećih lica koja se dovode u vezu sa nama.

Na kraju, Vaše Lične podatke možemo deliti pri pridržavanju važećim Zakonima i propisima Republike Srbije, u odgovoru na sudski poziv, nalog za pretres ili neki drugi Zakonom obavezujući zahtev, ili kako bi zaštitili naša prava.

Ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti trgujemo Vašim Ličnim podacima.

9. BIHEVIORALNO OGLAŠAVANJE

Kao što je opisano gore, koristimo Vaše Lične podatke kako bi smo Vam dostavili ciljane reklame i drugi marketinški sadržaj, za koji verujemo da bi Vam bio interesantan. Za više informacija o tome na koji način bihevioralno oglašavanje funkcioniše, posetite sledeću stranicu: http://www.draganvaragic.com/blog/iabuknet-osnove-internet-marketinga/

U svakom trenutku se možete izuzeti od ciljanog marketinga, posetom odgovarajuće stranice i to:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous

BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Dodatno, možete se izuzeti iz nekih od ovih servisa, posetom “Digital Advertising Alliance” portala za izuzeće, na adresi: http://optout.aboutads.info/.

10. NE PRATI ME

Imajte na umu da ne menjamo podatke ili podešavanja o prikupljanju podataka na našem portalu, kao i da postupamo prema ličnim zahtevima korisnika kada dobijemo “Ne prati me” informaciju od Vašeg internet pretraživača.

11. VAŠA PRAVA

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, Vi imate pravo da u svakom trenutku zatražite uvid u podatke koje imamo o Vama, da zahtevate da ti podaci budu ispravljeni, ažurirani ili permanentno obrisani. Ukoliko želite da iskoristite ovo pravo, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt stranice ili putem email-a: [email protected]

Imajte na umu da, u skladu sa važećim Zakonom i propisima, zadržavamo pravo da Vam naplatimo razuman iznoz, kao naknadu za upravljanje Vašim podacima, prema Vašem zahtevu.

12. ZADRŽAVANJE PODATAKA

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kada preuzmete ili pokušate da preuzmete vaučer sa našeg portala, odnosno unesete Vaše Identifikacione podatke, mi ćemo te podatke zadržati osim ako i sve dok ne zatražite od nas da se ti podaci obrišu.

Ukoliko želite da obrišete svoje Identifikacione podatke, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt stranice ili putem email-a: [email protected]

Dodatne informacije o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, putem linka: http://mduls.gov.rs/wp-content/uploads/zakon-o-zastiti-podataka-o-licnosti.pdf

13. AŽURIRANJE VAŠIH PODATAKA

Naš portal omogućava registrovanim korisnicima da samostalno izmene, ažuriraju ili obrišu podatke koje su samostalno uneli:

Nakon prijavljivanja na portal unošenjem korisničkog imena ili email adrese i lozinke, slobodni ste da izmenite svoje podatke na stranici Moj nalog, pod opcijama “Adrese” i “Detalji naloga”.

Ukoliko iz bilo kog razloga naiđete na poteškoće prilikom izmene podataka, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt stranice ili putem email-a: [email protected]

14. MALOLETNA LICA

Portal LOVALOVA.RS nije namenjen licima mlađim od 18 godina. Sva lica mlađa od 18 godina mogu da koriste naš portal isključivo uz prisustvo i nadzor roditelja ili staratelja.

15. IZMENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti će povremeno biti revidirana; zadržavamo pravo izmene ove Politike privatnosti, iz operativnih, pravnih ili regulatornih razloga, bez prethodne najave ili zvanične objave. Predlažemo Vam da povremeno posetite ovu stranicu kako biste bili sigurni da li ste zadovoljni našim pristupom i praktikovanjem privatnosti.

16. KONTAKTIRAJTE NAS

Za dodatne informacije o našem sprovođenju politike privatnosti, ukoliko imate pitanje ili nedoumicu, odnosno ukoliko želite da uložite žalbu, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt stranice ili putem email-a: [email protected]