Izgradnja Akva parka na Paliću najveće ulaganje u turistučku infrastrukturu Vojvodine u poslednjih 30 godina.

Ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić obišao je danas 13. juna, u pratnji predsednika Skupštine društva „Park Palić“ Ištvana Pastora, palićki vodotoranj, Veliki park, Veliku terasu i novoizgrađeni Akva park na Paliću čije se otvaranje željno iščekuje, prema novom roku, 31. jula tekuće godine.

Avka park je investicija koja je u toku od 2018. godine, imamo realan plan da ga završimo do kraja jula ove godine. Ovih dana se intenzivno radi na raspisivanju javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o ovom objektu i obezbeđivati kvalitet usluga koje će privlačiti i zadovoljavati ljude. – izjavio je Ištvan Pastor pridodavši da je sa ministrom Memićem razgovarao i o ostalim projektima koji će se realizovati na Paliću, pre svega o generalnoj rekonstrukciji vodotornja.

Javni poziv je pre nekoliko dana objavljen, obezbeđena su sva sredstva za izvođenje tih radova, oko 35 miliona dinara i računamo da će vodotoranj imati novi sjaj negde do kraja ove godine. Pored toga krenuće se sa nastavkom postavljanja ukrasnih cigli na pešačkoj stazi od hotela Prezident pa do nekadašnje fontane. Nastavljamo i sa radovima na vikend naselju, sve sa namerom da Park Palić liči na ono kako mi to zamišljamo, da privlači i zadrži goste tokom cele godine. – poručio je Pastor.

Mi smo u Akva spa centar uložili 959.000.000 dinara miliona, ukupna vrednost projekta je 1,6 milijardi dinara, nedavno mi je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao da će Autonomna pokrajina Vojvodina dati još 120 miliona dinara za potpuni završetak ovih radova. Nama jeste interes da zadržimo one ljude koji do sada išli u Mađarsku u neke lepše Akva spa centre. Po našoj proceni Suboticu i Palić čine oko 50% stranih turista koji dolaze ali nam je cilj i da zadržimo domaće turiste i da povećamo broj stranih turista. – istakao je Memić uz dodatak da ova ulaganja predstavljaju najveća ulaganja u turističku infrastrukturu u ovoj godini.

Prema rečima ministra, Srbija će u narednom periodu uložiti još 16.000.000 eura za razvoj turističke infrastrukture zemlje, deo tih sredstava uložiće se u podunavlje gde se uskoro raspisuju javne nabavke za tri velika projekta u Kovinu, Beloj Crkvi i Novom Sadu.

Ova godina je još bolja u odnosu na rekordnu 2022. godinu, još uspešnija i po broju deviznog priliva i po broju domaćih i stranih turista u prva četiri meseca. Ovakvi projekti, važni za državu, sigurno imaju za cilj da se domaći turisti zadrže, a strani turisti da dođu. – rekao je Memić naglasivši da je izgradnja Akva parka na Paliću najveće ulaganje u turistučku infrastrukturu Vojvodine u poslednjih 30 godina.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio