Novi reflektori na terenima Tenis kluba Spartak

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Tenis kluba Spartak, Milan Vučković, pustili su u rad, danas, 26. oktobra, novopostavljene reflektore na tri terena Tenis kluba Spartak u Dudovoj šumi. Osvetljeni tereni sada će pružiti još više prilike mladim teniserima Subotice, inače državnim prvacima, da pokažu svoj talenat i sportsko umeće, i pripreme se za razna takmičenja u zemlji i inostranstvu.  

Završeni su radovi na osvetljnju tri od deset terena sa šljakom u Dudovoj šumi, teniskog kluba “Spartak”. Na prijemu muške seniorske teniske ekipe, 19. jula ove godine, dao sam obećanja da ćemo osvetliti preostala tri terena sa šljakom. Vrednost ove investicije je 3,8 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, od njih smo nabavili 12 nosača i 24 LED reflektora. Želim još puno uspeha teniserima Spartaka, da nastavljaju da nas raduju sa novim titulama u ekipnoj i individualnoj konkurenciji, a lokalna samouprava će pomagati sve sportiste grada i sportsko društvo “Jovan Mikić Spartak“ – izjavio je Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić prilikom puštanja u rad reflektora na teniskim terenima, dodajući da u okviru grada funkcioniše 150 klubova i sportskih organizacija, broj sa kojim malo gradova u Srbiji može da se pohvali.

Bakić je takođe naglasio da će, povodom odabira Subotice za Evropski grad sporta za 2024. godinu, 07. decembra petočlana delegacija grada sa ponosom u Briselu, u evropski parlament, uneti zastavu Srbije što predstavlja dodatnu obavezu da se naredne godine još višu ulaže u sportiste i u sportske klubove. Iz tog razloga će i deo budžeta iz kojeg će se donacije grada subvencionisati biti povećan na 200 miliona dinara za narednu, 2024. godinu.

Dočekali smo da tenis klub progleda jer su sada svi tereni osvetljeni. Kada smo ove godine osvojili titulu šampiona po treći put, na prijemu kod gradonačelnika Stevana Bakića, on nas je pitao kako bi mogao da pomogne klubu. Rekao sam da smo klub koji ima 217 dece u trenažnom procesu i kada doće večernjne vreme, svi tereni nisu osvetljeni pa smo imali problem kako da uskladimo treninge. Zamolili smo da se osvetli barem jedan teren, gradonačelnik nam je obećao da će sva tri terena biti osvetljena i svoje obećanje je održao. – istakao je Milan Vuković, predsednik sportskog društva “Jovan Mikić Spartak” i tenis kluba “Spartak” dodajući da u poslednjih četiri godine nikada više sredstava nije uloženo u razvoj infrastrukture ne samo tenis kluba “Spartak”, već i ostalih Spartakovih sportskih klubova.

Tenis klub Spartak u zadnji par godina beleži rast dece u školi tenisa, proteklih par godina primetili smo da roditelji, shodno svojim obavezama, imaju problema sa dovođenjem dece u periodu kada je dnevno svetlo na raspolaganju. Osvetljenje ova tri terena nam jako puno znači jer sada i mlađa deca mogu da se bave tenisom, i u kasnijim satima. – rekao je Lasno Demeter, glavni trener tenis kluba “Spartak”.

Osvetljenim trenerima najviše su se obradovala deca, jedna od njih je i mlada teniserka Lana Virc, koja se u narednom periodu priprema za masters turnir u Monte Karlu i svetsko prvenstvo u Španiji.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio