Etno tržnica na Divčibarama planirana za 2020.

Divčibare će ove godine dobiti Etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turističko mesto bude lepše i modernije, naročito centar gde se već nalazi pijaca. Radovi bi trebalo da počnu u martu, a predviđeni rok za završetak je 30. jun 2020.

Predračunska vrednost objekata i parternog uređenja tržnice iznosi 27,7 miliona dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 9.000.000 dinara, Turistička organizacija Valjevo 10.747.000 dinara, a preostali nedostajući iznos od 7.940.369 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković kaže da je urađen glavni projekat uređenja Etno tržnice u turističkom mestu Divčibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turističke ponude reprezentativnog karaktera.

„Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, čime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uređenje prostora.

U planu je izgradnja objekta površine 35 m2 za potrebe Turističke organizacije, 27 objekata za prodaju domaćih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet. Urađeni su projekti za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divčibarama i projekti uređenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko-rekreativna zona“, kaže direktorka TOV-a Ana Marković.

Izvor: blic.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio