Uručeni Ugovori za nove projekte u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je, u Novom Sadu, uručio ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Ugovor o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i ekonomskog razvoja vezan za unapređenje turističkih potencijala kroz obnovu fasada zgrada koje se nalaze na turističkoj ruti secesije – Art nouveau u Subotici, u iznosu od 200 miliona dinara, u ime grada Subotice potpisao je član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Srđan Samardžić.

Predmet projekta koji se odnosi na unapređenje turističkih potencijala kroz obnovu fasada zgrada (u stilu secesije) na turističkoj ruti secesije – Art nouveau, u Subotici, jeste sanacija, rekonstrukcija i restauracija uličnih fasada i krovova stambeno poslovnih zgrada u ulici Branislava Nušića 2, ulici Korzo 4 i u ulici Trg republike 2.

Reč je o objektima koji se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine gradskog jezgra Subotice, proglašene 1986. godine (rešenjem Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica) i utvrđene za nepokretno kulturno dobro od velikog značaja 1991. godine. Ukupan iznos sredstava dobijen od Uprave za kapitalna ulaganja je 200 miliona dinara, a iznos sopstvenog učešća grada Subotice 47,12 miliona dinara.

Izvor: tvsubotica.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio