Više novca za Fondaciju za pomoć pri lečenju teško obolele dece

Grad Subotica je ove godine u budžetu namenio više sredstava za Fondaciju za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine – 2,5 miliona dinara, kao i novac koji je obezbeđen od prodaje karata za Novogodišnji koncert – još 194.000 dinara. To je za 12 odsto više u odnosu na prošlu godinu, kada je izdvojeno 1,9 miliona, odnosno rebalansom do kraja 2019. još dodatnih 700.000 dinara.

Pravo na pomoć od Fondacije imaju teško obolela deca do napunjenih 18 godina koja ne mogu da ostavare pravo Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Kako objašnjavaju u lokalnoj samoupravi, broje dece je gotovo uvek isti, ali s obzirom na to da je reč o teškim oboljenjima, potrebno je sve više sredstava.

Tokom prošle godine na adresu Fondacije pristiglo je 37 molbi, od kojih je realizovano 24, dok će se preostale tri ostvariti početkom godine. Pomoć za lečenje dobilo je 14 dece sa različitim potrebama.

Osim iz budžeta, rad Fondacije finansira se i iz priloga, pa tako iz lokalne samouprave apeluju na sva društveno odgovorna preduzeća i fizička lica da pomognu njen rad.

Izvor: tvsubotica.com
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio