Završeni 5. Svetosavski dani u Subotici

Dečji svetosavski dani, peti po redu, završeni su svečanom priredbom u Dečjem pozorištu.

Manifestacija koja je tradicionalno organizovana od strane OŠ „Matko Vuković“ ove godine bila je sadržajnija i okupila je veliki broj učesnika iz drugih škola, a ugostila i osnovce iz Vukovara.

Pod motom „Ići ćemo putem slave-starim putem Svetog Save“ učenici su brojnim aktivnostima tokom nedelju dana podsetili na značaj prvog srspkog prosvetitelja.Pored đaka, program su obogatili i nastupi crkvenog hora „Sveti Roman Melod“ i KUD-a „Mladost“.Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda koji iznosi 520.000.000 dinara, saopšteno je iz Ministarstva.

Konkurs je otvoren do 18. februara za sve opštine i gradove s projektima koji mogu da reše neke od problema svojih zajednica. Gradovi i opštine mogu prijaviti četiri vrste projekata – one koji unapređuju kvalitet života i doprinose ekonomskom razvoju i zapošljavanju i za koje je namenjeno 364 miliona dinara, one koji doprinose bržem uvođenju e-Uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada lokalnih uprava (52 miliona dinara). A mogu se prijaviti i projekti organizacija kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane i za koje je namenjeno 46.800.000 dinara, kao i projekti preventivnog delovanja na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda (46.800.000 dinara).

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio