10.000 paketa pomoći najugroženijim penzionerima

Grad Subotica je započeo podelu 10.000 paketa sa osnovnim namirnicama sugrađanima koji primaju najniže penzije.

Zahvaljujući gradskom rukovođstvu i dobrim kontaktima gradonačelnika, logostika ovog ogromnog poduhvata je dobro organizovana, što pokazuje i velika pomoć koja dolazi od strane volontera organizovanih po mesnim zajednicama.

Paketi za penzionere sadrže osnovne životne namirnice koji će upravo preko mesnih zajednica biti podeljeni na kućne adrese.

Kako ističe gradonačelnik Bogdan Laban podela paketa socijalno ugroženom stanovništvu i korisnicima Narodne kuhinje funkcioniše dobro, baš kao i podela zaštitne opreme.

-Svi kontakt centri funkcionišu bez problema, kako kontakt centar formiran u okviru Gradske uprave za pomoć u dostavi najstarijim sugrađanima, tako i kontakt centri koji su formirani po zdravstvenim ustanovama- ističe Laban.

Na taj način su građani pokriveni informacijama i po pitanju svog zdravstvenog stanja, ali i po pitanju pomoći u dostavi onoga što im je najpotrebnije u uslovima zabrane kretanja.

Grad je snabdeo zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruženja građana u oblasti socijalne zaštite, uporedo radeći na svakodnevnoj i pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolini zdravstvenih ustanova i ustanova u kojima borave stari.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio