Humanost u doba korone!

U poslednje vreme, otkako živimo po pravilu prirode i moramo da slušamo šta ona kaže, sve više se pojavljuje ono zbog čega smo stvoreni i po čemu se zovemo ljudi.

Iako je za mnoge humanost nepoznat pojam, svojim delima druga strana pokazuje da je ljubav prema čoveku, sem disanja, možda i najbitniji faktor za opstanak čovečastva. Sem svakodnevnog aplauza, pomoći licima starijim od 65 godina, pridržavanja pravilnog ponašanja u toku vanrednog stanja, humanost je ono što bi u velikoj meri pomoglo da se pobedi ova pošast.

Ima mnogo običnih ljudi koji su svoju humanost usmerili ka onemoćenima, a pomoć onima koji najviše pomažu zaraženima korona virusom je isto toliko važna. Tako su naši ljudi, bolje situirani i boljeg materijalnog stanja mislili na Opštu bolnicu Subotice.

Službi za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju doniran je ultrazvučni aparat od strane Milošev family fondation.

Infostud grupa, Subotica, donirala je 250 komplet krevetnina, 70 zidnih dozatora, 250 litara dezinfekcionog sredstva kao i 5 laptopova. 50 zaštitnih naočara donirali su Agrocentar i Simens.

Aleksandar Balać donirao je pulsni oksimetar i 2 zidna manometra. Takođe je donirana i voda za odeljenje infektivne bolesti. Mitar Nikolić je donirao 5 aparata za merenje krvnog pritiska.

Jovan Jovičić donirao je pulsni oksimetar. Firma „Candu“ i kreatorka Marija Šabić donirali su 1500 maski. Anonimni donator je donirao 2000 maski.

Hvala u ime svih kojima će ova pomoć dobro doneti i hvala svima koji su do sada učinili da se osećamo bolje i sigurnije, kao i onima koji imaju dobre misli. Dobra misao je kao dobar dan, pa ćemo ovaj tekst da završimo sa porukom:

„Ako želiš više, moraš isto toliko dati“!

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio