Isplata martovskih penzija uz dodatak

Cela martovska penzija će najstarijim građanima biti isplaćena 10. aprila zajedno sa dodatkom od 4.000 dinara koji će dobiti svaki penzioner.

S obzirom da je starijima od 65 godina zabranjeno kretanje, procedura oko isplata penzija je izmenjena tokom isplate drugog dela februarske penzija. Sada će se primenjivati na dva moguća načina:

1. posebna ovlašćenja
2. poštom na kućnu adresu.

Građani koji do sada nisu, mogu ovlastiti lica koja će moći da podignu novac umesto njih, uz posedovanje svoje i njihove lične karte. Iznos penzije koji se podiže unapred se definiše a primer ovlašćenja izdala je Narodna banka Srbije, a može sastaviti i u slobodnoj formi.

Treba navesti lične podatke penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje. Ovlašćenje mora biti potpisano.

U drugom slučaju, ako penzioneri ne žele da ovlaste druga lica, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio