Predsednik Vučić o narednim danima!

„U četvrtak u 18 sati počne zabrana kretanja. Od četvrtka do subote u 5 ujutru. Takođe, od nedelje u 18 do ponedeljka u 5. Zašto tako? Jer hoćemo da dobijemo taj dan i po koji su nam važni u kojima želimo da držimo taj broj da imamo ispod 5% obolelih. Kada imamo to, onda zaraza može da izgubi snagu. Bolje da idemo ovako, nemamo vremena za druge opcije. Neće biti zabrane za penzionere, da budu ceo petak i Prvi maj sami na ulici, što je važno za njih, a onda od subote ujutru ide sve normalno do 18 sati, posle 18 opet penzioneri, isto i u nedelju. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon“.

„Jedva čekamo da ukinemo vanredno stanje, mislim da ćemo moći to da uradimo sledeće nedelje. Ali moramo da imamo sličnih sedam dana kao što su ovi. I posle toga nema policijskog časa, ničega“.

„Imam ekskluzivne vesti, dobre vesti za građane, a to je da 7. maja počinje isplata minimalca za pomoć preduzećima“.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 29. aprila 2020. godine, registrovano 8.724 obolelih od koronavirusa, testirano je 78.942, u poslednja 24 časa 5.579 od čega novih 227 slučajeva. Preminulo je 173 ljudi, petoro u poslednja 24 časa. Hospitalizovano je 2.470 ljudi, od čega 78 na respiratoru, dok je 1.292 njih izlečeno od virusa COVID-19.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio