Zeleno zlato čuva zdravlje!

Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka, počeo je da proizvodi pšeničnu travu ili zeleno zlato kako ga još zovu, zbog supruge obolele od multiple skleroze.

„Pokušavali smo mojoj ženi da pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica, međutim, njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet Ivan i ja krenuli u njegovu proizvodnju. To je bilo pre sedam godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virusi, kijavica ili grip“, priča Nebojša.

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice.

„U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline. Sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 odsto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo“, izjavio je Ivan Radović, proizvođač pšeničnog soka.

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, a proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, kako se kaže, na prazan želudac.Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera.

Međutim, ono što je privuklo pažnju pre nekoliko godina jeste činjenica da sprečava i usporava sede vlasi u kosi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio