Ambiciozan plan Srbije

Srbija ima za cilj da u narednih nekoliko godina dospe u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle sastanka Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Bilo je reči i o daljim aktivnostima Srbije na unapređenju položaja na pomemutoj rang-listi i konstatovano da su dosadašnje reforme koje je naša država sprovela, posebno u sektoru građevinarstva uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, saopštilo je ministarstvo.

„I pored ogromnog uspeha u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, nastavićemo dalje poboljšanje u ovom sektoru, očekujem da i u svim ostalim oblastima – od otpočinjanja poslova, priključka na struju, katastra, dobijanja kredita i ostalih, učinimo neophodne napore i iskoristimo potencijal da dodatno napredujemo“, izjavila je Mihajlović.

Svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti krenu u sprovođenje aktivnosti iz pripremljenog akcionog plana.

Sastanku su prisustovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministarke pravde Čedomir Backović, direktori Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za privredne registre, Borko Drašković i Milan Lučić, direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović, kao i direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio