Novo povećanje plata zdravstvenim radnicima do kraja godine!

Prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, jedna od tema bilo je i povećanje plata od 10 odsto na šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao:

– Mislim da bi trebalo malo sačekati sa novim povećanjima. Bar do kraja godine, da izvučemo zemlju iz krize. Nije to ćup iz kog može da se vadi. Plata, recimo, doktora na Infektivnoj klinici pre 7 godina je bila 64.000 dinara, sada je 106.000. Ako mi kažete da to nije značajno povećanje, ja sa tim ne mogu da se složim. Mislim da je to strašno važno i da je to ogromno povećanje. I verujem da ćemo do kraja godine ići na novo povećanje. Ne zaboravite samo da su svi zdravstveni radnici dobili povećanje od 10 posto. Malo je zemalja koje su to mogle da priušte, a mi ćemo do kraja godine gledati da to još povećamo, zato što hoćemo da sačuvamo zdravstvene radnike koji su pokazali ogromnu hrabrost i da otvorimo bolji prostor na većem nivou usluga za mlade ljude koji ne treba da traže posao u Nemačkoj, Norveškoj, Austriji… već da traže posao ovde.

Na kraju je zaključio da rekonstrukcija i izgradnja kliničkog centra Srbije u Beogradu dobro napreduje i da će faza A biti završena u predviđenom roku.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio