Studenti se vraćaju, a očekuju ih i povlastice

Najveći studentski centri su spremni za povratak svojih stanara, renovirani i dezinfikovani. Akademce očekuju i neke beneficije.

Goran Minić gost jutarnjeg programa RTS-a rekao je da se u petak u domove vraća između 3.000 i 3.500, a to je 30 do 40 odsto studenata.

Studentima je omogućeno besplatno korišćenje teretane u domovima u jednom mesecu po njihovom izboru, termin u sauni u okviru kompleksa Studentskog grada, besplatan termin za pranje veša, besplatan parking za one studente koji poseduju automobile u toku jednog meseca, a sve studente će po povratku u njihovim sobama čekati pokloni.
Navodno će raditi i studentski restorani.

„Prema preporuci Ministarstva prosvete, svi fakulteti i visoke strukovne škole su obavezni da dostavljaju spiskove studenata koji u maju imaju ispitne rokove, blok nastavu, praktične laboratorijske vežbe. Samo studenti koji imaju potvrde ili se nalaze na spisku mogu doći u naše objekte, a svi ostali potrebno je da čekaju dodatna uputstva fakulteta, a mi ćemo se u skladu sa tim organizovati rad naših domova i restorana“, rekao je Minić.

Ustanova studenskog centra Subotica, prima studente na spavanje od 15.maja.
Primaju studente državnih i privatnih fakulteta, sa razlikom u ceni. Oni koji pohađaju državne fakultete imaju privilegovane cene smeštaja, dok je za studente sa privatnih fakulteta ustanovljena ekonomska cena u iznosu od 6.000 dinara za mesec dana.

Dan ekonomskog fakulteta u Subotici je 18.maj, a aprilski ispitni rok počinje 20.maja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio