Zdenka, Milojko i deda Rade

Aj’ što pada kiša, nego nije poneo kišobran. Ipak, odvažio se da ide, pa šta bude. Pozdravi sve prisutne, izađe iz kafane, taman smo naručili turu, kad evo njega nazad. Pojavio se na vratima mokar do gole kože, odeća mu se prilepila uz telo. 

– Da l’ je moguće da tako pada?! Rekli su jutros meteorolozi da će biti povremenih padavina, a ne pljuskova! – iznerviran je deda Rade za šankom.

– Neka dvojica se posvađaše ispred, a komšinica sa sprata bacila lavor vode baš kad sam ja naišao. Dobro je, nije bila vrela voda, a i sprala se fleka od golupčijeg izmeta – pokazujući na desno rame, reče Milojko.

Nasmejasmo se svi, konstatujući kako je i ovu situaciju Milojko prihvatio sa vedrim mislima. I nazdravismo.

Nazdravljali smo dosta puta i opustili smo se toliko da su se šankerica Zdenka i Milojko zapričali, zagledali se jedno u drugo i pošto su nastavili da se viđaju, kasnije se i zaljubili. Danas imaju svoju kafanu i dvoje prelepe dece.

Očekujte povremene pljuskove i vetar brzine do 5,5 metara u sekundi. Minimalna temepratura 7, a maksimalna 13C.

Bez obzira kakvo bude vreme u petak 30. oktobra, ponesite kišobran, jer ako ne razmišljate kao Milojko, ne možete ni proći kao on.

A ljubav?

Ljubav se ne dovodi u pitanje. Pojavi se i ode, a mi nikad nismo spremni na to. Uvek je vreme za ljubav, ma kakva ona bila.

Da l’ padala kiša ili lavor vode na glavu,ne znači da će ti kišobran pomoći.

Ž. Savin

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio