Fahreta je Brena i Liki je Brena

Mala Liki je bila neverovatno visprena, već u tim godinama pokazivala je svoju inteligenciju u mnogim sferama. Nije volela fizičko ali to joj nije smetalo da bude među najopularnijim devojčicama u razredu.

Volela je da glumi, da peva Brenine pesme i uvek je imala svakom svašta da kaže. Prava svađalica. Sećam se da je znala da pravi ciganski točak. Ona je volela da kaže da je to zvezda, jer zvezde prave zvezde. Sećam se da sam skoro dobio šamar od nje, pošto sam se pokušao udvarati tako što sam joj rekao da najbolje od svih devojčica izvodi ciganski točak. Tad sam saznao da se strašno vređala na to. Nikad me nije poljubila.

Elem, prošle su godine, Liki je, logično, na fakultetu.

Bio neki maskenbal i odluči mala Liki da Bude Brena iz perioda „Hajde da se volimo“. Kilt, bela košuljica, karirana beretka, kosa inače plava, duge noge. Našminka se Liki sve kako treba, sedne, zapali cigar, kad zove Miki da je podseti da ponese gajde kad bude krenula na radio. Potpuno je zabravila na gostovanje na radiju!

Sad je već kasno, nema presvlačenja, ide Liki kao Brena. Inače se kao student bavila i humanitarnim radom, pa povodom jedne od humanitarnih akcija pozvana je da gostuje u radijskoj emisiji.

Dolazi taxi, ulazi Liki, ulaze i gajde, svirnu malo, svirnu opet. Obuzda ih Liki. Taxista gleda i u neverovanju joj se obrati:

-„Breno, dokle ćemo?“

-„Idemo u Baltazarovu 64, po Džeja!“

Na adresi stoji Miki, isti Džej. Visok Breni do pojasa, ofarban imalinom u crno, čeka na ulici u kožnim pantalonama, rokerici i belim čarapama. Tako su oboje otišli na radio. Pričalo se kasnije da je to bio jedan od najboljih tolk šou programa na lokalnom novosadskom radiju. Liki je kasnije radila kao voditelj na radiju.

Meni i dalje nije jasno odkud Ceci ideja za pesmu: „Zvao si me mala Liki, a ja tebe samo Miki…“

Utorak 17.novembar u Subotici nešto hladniji, sa minimalnih 6C, a maksimalnih 9C. Vetar će duvati brzinom do 3 metra u sekundi i padaće kiša, tamo negde od podne.

Ž. Savin

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio