Između dobrog i manje dobrog

U životu sve što dođe, prođe, svrati, povrati, nastane i prestane, potiče od dobrog.

Dođe tako vreme nemilih događaja. Nema novca, problemi se ređaju jedan za drugim. Čak i tamo gde ne bi nikako trebalo da bude, pojavi se neki problem. Pojave se bolni, nesigurni i napeti momenti, jer si hteo da uradiš nešto dobro za sebe i tvoje, da li porodicu ili prijatelje, ali onda jedan pogrešan korak i eto nevolje. Navikneš se, središ misli, središ i stvari i sve to prođe na određenog vreme. Kao i posao.

Svrate tako neki novi ljudi, pa i nove navike u tvoj život i bude to zanimljiva avantura. Što iz znatiželje, što zbog neke sile koja te pokrene, tek im poveruješ i opustiš se, jer ti je u tom trenutku jako dobro, da u momentima preterivanja moraš i da povratiš. Posle nekog vremena, vratiš se starim navikama i nastaviš dalje. Sve što je lepo kratko traje. Manje sreće imaju oni koji se ne odazovu pameti na vreme.

Nastanu tako detalji u životu iz kojih, ako si dovoljno pametan, naučiš šta su prioriteti, perspektive i mogućnosti kakvima si se najmanje nadao u životu. Kako nastanu dobri, tako prestanu loši trenuci, i obrnuto.

To je negde život u kratkim crtama. Iako više volim da kažem dobrog i manje dobrog, ipak je balans između dobrog i lošeg.

Ako uzmemo u obzir da lošeg ima na pretek i kol’ko god se trudili da ga izbegnemo, svakako ćemo ga upoznati, treba se u životu uvek prepustiti dobrom.

Temperatura u prepodnevnim časovima ovog ponedeljka 16.novembra, biće minamalnih 6C, dok se kasnije uz sunce, a kako koji muškarac bude imao sreće, i uz njegovu malenkost, diže i temperatura do 11C. Vetar će duvati brzinom do 5 metara u sekundi, a biće kažu i neke kišice u drugom delu dana.

Biće to jedan lep ponedeljak.

Ž. Savin

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio