Na karti piše volim te

Stajali smo i gledali u more. Nisam znao ništa o odnosima muškarca i žene, prvi put bih se ljubio sa devojkom da nisu naišli neki momci, meštani. Nisam se uplašio. U to vreme i tim godinama nisam puno oklevao, a pošto sam bio u društvu divne devojke, poneo sam se zaštitnički, mislim i danas, baš kako treba.

Srećom, naišao je Lazin stariji brat, momka koji je izvadio nož prema meni. Uz šamarčinu ga je oterao od nas, a sa njim su i ostali otišli. Bacao sam kamenčiće u more, pravio žabice i pričao kojekakve gluposti. Svidelo joj se, dugo smo sedeli sami.

To veče organizovalo se takmičenje u plesu. Znao sam da igram, prijavio sam se i pobedio u pojedinačnoj konkurenciji. Bio je to trenutak kad sam postao viđen u društvu.

Družeći se starijima upoznao sam jednu Cecu, blagoslovena bila. Pomogla mi je da naučim da se ljubim. Sat vremena smo proveli ljubeći se u bungalovu. Kako da se primaknem, kad da promenim stranu, sad zavrti, otvori usta, zatvori oči i tako sve dok nije shvatila da bih ja sve duže da se ljubim. Štaviše, iz ove perspektive, mislim da joj se svidelo.

Svako je u životu imao neku Cecu.

Svašta sam radio zbog te male Andriane. Imala je crnu kosu, crne nasmejane oči i taman ten. Građena kao gimastičarka, sa frizurom na paž, u tamno zelenom, sa crnim tufnama, jednodelnom kupaćem kostimu, takvu je se sećam. Moj prvi istinski i pravi poljubac.

Nisam nikad bio siguran šta je to bilo ali sećajući se nje, usne mi se uvek iskrive na gore.

Ona je naprasno otputovala u Sarajevo, iako smo hteli zajedno da putujemo kući. Niti smo se oprostili, nit’ sam je ikada posle video.

Ostala mi je samo požutela karta za ulaz na tobogan. Na njoj je u naletu sreće, tupom običnom olovkom, koju je pozajmila iz biletarnice, nespretno napisala volim te.

Sreda, ovog 25.novembra biće maglovita u jutarnjim časovima, a kasnije će zasijati sunce. Uz vetar brzine 3 metra u sekundi, donosi nam minimalnih 0C, do maksimlanih 8C.

Ceca i ja smo se inače, nakon povratka kući, videli par puta. Tad sam mnogo više znao.

Ž. Savin

 

 

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio