Pošumljen prostor oko stadiona u Novom Žedniku

Jučerašnjom akcijom Udruženja Građana Zelena oaza Subotica, iz korena se promenila slika prostora oko stadiona u Novom Žedniku.

Na nekadašnjoj deponiji i prostoru oko stadiona, Žedničani i njihovi prijatelji uspeli su da zasade buduću šumu, koja, sem što predstavlja ljubav prema svom selu, mogla bi da bude i pluća Novog Žednika. Promenila se slika prostora iz korena. Pre godinu dana smeće i kese na sve strane, danas klica jedne velike, buduće žedničke šume.

– Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su bili deo ove akcije, a posebno kompanijama Infostud, Norma Group, Adam Šped i Kontinental, koje su se odazvale našoj molbi, te su nam finansijski i kroz učestvovanje njihovih zaposlenih pomogli da uspešno završimo akciju, u kojoj je zasađeno 750 mladica jasena, javora, platana, breze, bresta, ruja i katalpe – kazao je Mihajlo Ždrnja, Predsednik UG Zelena oaza Subotice.

Činjenica da se okupilo dosta mladih ljudi koji su spremni da deluju, menjajući stvari na bolje, što je takođe jedan od ciljeva ovakvih akcija, govori da je Subotica i njena okolina u dobrim rukama, a takođe pokazuje da se može očuvati i podići kvalitet životne sredine i ekološke svesti građana.

Foto: privatna arhiva

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio