Kraj hotela štala mala da bi deca za kravu znala

Kraj jednog hotela grade se objekti. Prilazi čovek, pita radnika na gradilištu šta se tu pravi, pošto je hotel u sred šumarka, a u produžetku su vodopadi, pa se brine da se ne poseku šume i ne uprlja okoliš, koji je prelep, a zbog toga je i sam hotel na dobrom glasu.

Radnik mu odgovori da se gradi zoološki vrt. Inače je na pašnjaku, nedaleko od hotela moglo da se vidi kako pase mali poni, bilo je i nekih ovaca i ćuraka. Ne dade čoveku đavo mira, te ode da potraži gazdu hotela. Igrom slučaja baš je pio kafu na terasi, koja uzgred, ima prelep pogled na dolinu, u podnožju planine, odmah do vodopada, a iza nje se pogled penje uz planinu i sklizne na prepelo plavo nebo, koje je često ukrašeno oblacima raznih oblika.

„Gospodine, ako smem da pitam, što gradite zološki vrt“? – upita simpatični, pomalo zabrinuti čovek.

„Gradimo zato što su nam česti gosti deca, pa da imaju zanimaciju dok su kod nas na ekskurzijama“- odgovori susretljivi gazda.

„Zar će tu biti životinja iz celog sveta“!?

„Neće, sve će biti domaće životinje. Današnja deca iz većih gradova nikada nisu videli uživo konja, kravu ili ovcu, a prase ako su i videli, uglavnom je bilo pečeno. Zato ćemo ovde imati i domaćina u zoološkom vrtu koji će im pričati o svim životinjama koje budemo imali. Moći će čak i da ih hrane.“ – odgovorio gazda.

U subotici će četvrtak 10.decembar biti kišovit, mada su tako prognozirali i za sredu, pa kiše nije bilo. Minimalna temperatura 5C, a maksimalna 9C, uz vetar brzine 6,6 metara u sekundi.

Kada ste poslednji put otišli kod svojih na selo?

Ž. Savin

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio