Možda nisi šišarka ali je pokloni nekom da je stavi na jelku

Postoje razne kafane i ljudi u njima koji mogu ili ne mogu da isprate određene zahteve u datom momentu. Na primer, da se piće ispije na eks. Na takvim mestima uz takve ljude, sreću se i osobe koje mogu da ti preokrenu život ili samo poremete bioritam, a mogu se upoznati i oni koji džabe postoje i teško se primećuju. O njima se ne priča, ne piše i ne peva, i za njih se ne nazdravlja. Kao da ne postoje.

Život je onakav kakav si ti u njemu.

Priče se pišu maštanjem, snovi se dostižu sanjanjem, sećanja se stiču iskustvom, a prijatelji srcem, i samo takvi su tu celu večnost. Tako bi trebalo da bude. Ono što čini dobrog čoveka, za ove kratke priče to je opširna tema, ali jedno je sigurno, nisi proživeo ako se ne priča.

Ukoliko želiš da u životu pričaju o tebi ili da ti pevaju i nazdravljaju ti, onda treba da trošiš svoje vreme, emocije i novac na ljude. Bez obzira koliko svi pričaju da novac nije bitan, bez njega ne možeš ispratiti mnoga dešavanja i neretko ne možeš da bivaš sa prijateljima i uz njih provedeš srećne i setne trenutke. Kakav si u životu, takvi su ti i prijatelji, a takva će i pesma o tebi biti.

„Budi tamo gde je sreća, gradi ime za nasleđa.

Saosećaj uz svog druga, kad ga mori neka tuga.

Dok mu drugi snove ruše, ti mu čini čiste duše.

Dobrih misli uvek budi i s tobom biće dobri ljudi.“

Ponedeljak, 14. decembar novu radnu nedelju otvara delimično oblačnim danom, ulepšan stidljvim suncem i milovan laganim vetrom brzine do 2,2 metra u sekundi. Ako znamo da će uskoro padati cene, s obzirom da nam dolaze novogodišnji praznici, sem toga nekih posebnih padavina danas neće biti.

Ž. Savin

 

 

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio