Na kraju se uvek desi početak

Nešto mi govori da nam predstoje bolji dani. U susret novogodišnjim praznicima otvaraju se nove mogućnosti, ponovna ulaganja, nova prijateljstva, poklone i dobru energiju. To obećava berićet i dobar uslov za kraj stare i početak nove godine.

Bude se nova nadanja, u sledećoj se godini neće propustiti prilika. Kese za smeće, pune opravdanja i izgovora za ono što se nije uradilo i sa lakoćom se priznaje da je moglo i može se bolje.

Dolazi nova godina, donosi novo nepoznato, valja biti čist pred novi početak.

Praznici su, sreća se deli u velikim količinama i samo što nije počelo.

Izvol’te izgovori, propuštene prilike, sve muke i pijanke i svi nejasni prioriteti. Zpevajte. Svaka psovko i sve laži, loši ljudi i paraziti. Napijte se. Svi grešni i sve greške, u protekloj godini neiskusno neprepoznate, neka vas ponovo donesu u nekim novim pakovanjima. Opet vas podneti mogu.

Bez vas bi život bio kao i svakom usmerenom čoveku, koji zna šta hoće i ka tome stremi, bez ikakvih odlaganja. Takav nema sati provedenih u praznim pričama, uz muziku i sa ekipom, do ranih jutarnjih časova. Nema pijanki kojih se ne seća. Nema omiljene domaće pesme i strasti u nadmudrivanju. Svaki zapis u rokovnik precrta na vreme. Uvek je tačan i skoncentrisan na to što radi. Ako nema obaveza, sam ih sebi nadene. Nema dugova i preko 100 kila telesne težine.

A ja se još uvek ne vidim takav u ogledalu.

Znam, srešćemo se opet na kraju, kad se utisci budu sabirali. Oni me uvek izdvoje kao nepopravljivog optimistu.

Utorak 1. decembar počeće sa maglom i minimalnom temperaturom do -1C. Maksimalu će dostići do podneva i to do 4C. Padavina neće biti ali će duvati vetr brzin 3,6 metara u sekundi.

Ž. Savin

 

 

 

 

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio