Veza između legendi i čuda

Čitava jedna generacija je odustala. Fudbaleri, glumci, pevači, muzičari. Kao da je neko napisao da je ova godina kada legende gube životne bitke. Pa se setih da me prijatelji kad se sretnemo, neretko oslove sa ‘De si legendo?

Mani me legende bar još jedno vreme, vidiš da legendama ne leži ova godina. Ne bih da se onaj gore na nekoj žurci pogrešno okrene, pa zabunom pokaže prstom na mene. Kakvu ekipu imaju gore, vrlo lako može da se desi neka luda žurka.

Sve se nadam da im je lepo.

Lepo je i ovde ali zaokupljeni lošim stvarima, dobro ili ono što možemo nazvati dobro, prolazi nam ispred nosa, a da ni ne primetimo. Ljudi se potrude da prenesu lošu vest, bar je to danas jedostavno uz svu tehnologiju, a onda se nezaustavljivo širi kao virus, menjajući oblike.

Za dobru vest treba da platiš da bi se raščula.

To je dovoljan pokazatelj da treba da menjamo svest. Da bi smo to uspeli, moramo početi od pojedinca. Jednostavno je, ako želiš da nekog učiniš boljom osobom onda mu ne ukazuješ na loše stvari, već na dobre. Izdizati dobre osobine kod pojedinca je ključ kojim otključavaš još neku dobru osobinu, a po ugledu na njega i okolina bi poprimila dobru stranu. Bude li što više dobrih primera, dobro će i da kruži i da bude sveprisutno u našim životima.

Zato dok legende odlaze, mi moramo da stvaramo nove. Možda su i otišli prerano, da naprave mesta.

Utorak 8.decembar donosi povremene pljuskove u Suboticu, uz minimalnu temperaturu od 2C i maksimalnu od 8C, ne obećava baš nešto lep dan, posebno ako dodamo i vetar koji će duvati brzinom od 7,5 metara u sekundi.

Lep dan ne kreira vreme, već mi svojim činjenjem. Evo, samo šapni neku lepu vest, pokreni dobru energiju i posmatraj kako se mala čuda dešavaju.

Ž. Savin

 

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio