PALA ODLUKA – Nema ublažavanja postojećih mera!

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa jutros je razmatrana epidemiološka situacija u Srbiji i odlučeno je da neće biti ublažavanja postojećih mera.

Takođe je odlučeno da se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa odnosno izolacije ulaze u zemlju. Isto će važiti i za strane državljane.

Na sednici se razmatralo i o Uskrsu, koji je dan posle Prvog maja. Za sada se može reći da ćemo, ukoliko se budemo pridržavali svih mera do tada i imali dobar obuhvat vakcinacije protiv korona virusa, najveći hrišćanski praznik proslaviti uz uobičajene mere, samo uz maske, držanje distance i dezinfekciju.

Međutim, veći problem biće katolički Uskrs koji je 4.aprila. Predviđa se dolazak mnogo ljudi, posebno naših koji rade po zapadnoj Evropi, gde kako tvrde nema vakcina. Moguće da će iskoristiti praznik ne bi li se vakcinisali u Srbiji, jer kako je  navedeno, svako ko ima našu ličnu kartu i pasoš, dakle dvojno državljanstvo, ima pravo da se vakciniše u Srbiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio