Predstava humanitarnog karaktera „Сербус-EVROPEIKUS“ za malog Boška na Paliću 19.avgusta

Predstava „Сербус-EVROPEIKUS“, Zorana Kostića je ispitna predstava studenata treće godine glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u klasi prof. Elene Trepetove Kostić.

Predstava je humanitarnog karaktera i odigratće se 19.8.2021. u 21h na Letnjoj pozornici na Paliću, a sav prihod biće usmeren za lečenje Gugleta Boška.

Boško Gugleta je beba rođena 14. januara ove godine, kao zdrava beba.

Kada je imao 3 meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se bojali. Nažalost, njegova dijagnoza je SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod.

Sa svoja 4 meseca života, Boško, hrabra beba, počinje svoju borbu za život. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj naše borbe jeste genska terapija Zolgensma. Ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

O PREDSTAVI:

Ova tragikomedija prati junake srpske istorije i epike u borbi protiv predstavnika globalističkog sveta. Radnja počinje u muzeju voštanih figura gde su srpski velikani prinuđeni da učine ono nemoguće ukoliko žele da uđu u elitnu evropsku zajednicu istorijskih besmrtnika.

Na raspolaganju imaju samo jednu noć u toku koje neko od njih mora pronaći globalističkog supervizora, fetišizirano i faktički nedodirljivo božanstvo. Od njega dobiti ili ne dobiti sudbinsku potvrdu o dostojnosti; odlučuje se dalja sudbina srpskih velikana. Komisija će ih ili primiti u elitnu evropsku zajednicu, ili će, nje nedostojni, biti pretopljeni u visokoj peći civilizacijskog zaborava.

Svesni važnosti trenutka, voštane figure na noćno putovanje po potvrdu šalju svog najmlađeg sabrata – hajduka Malog Radojicu, računajući na njegovu okretnost, hrabrost i snalažljivost. Hajdukova noćna misija kroz šest slika punih iskušenja, zamki i opasnih prepreka, do samog kraja će u neizvesnosti držati i junake i gledaoce ove predstave, a mnoge i nakon toga.

Ulaznice će biti dobrovoljan prilog koji će se stavljati u kutiju na ulazu Letnje pozornice na Paliću, da svako doprinese koliko može, i punim srcem pogleda predstavu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio