Žene za sada uspešnije od muškaraca na Olimpijadi u Tokiju

Sva borilišta na Olimpijadi su uveliko otovorena, negde manje a negde više zanimljivo za javnost u Srbiji, međutim, ako uzmemo u obzir da imamo 4 medalje za sada, ne treba da budemo nezadovoljni dosadašnjim uspehom naših sportista.

Naime, reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili su bronzanu medalju pobedom nad Belgijom 21:10 i time obezbedili 4. medalju za Srbiju na Olimpijadi. Prethodno je Damir Mikec iz vazdušnog pištolja obezbedio prvu medalju za našu zemlju i to srebrnu, zatim nastupaju tekvondistkinje Tijana Bogdanović koja je osvojila bronzu u konkurenciji do 49 kilograma, a potom Milica Mandić zlatnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma. Milici je to druga zlatna medalja na olimpijadama pošto je prvu osvojila u Londonu 2012. i tako postala najuspešnija sportistkinja Srbije ikada.

Rano jutros je reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović bila najpreciznija u svojoj grupi u prvoj polovini kvalifikacija u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara (precizna paljba), dok dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković nisu uspeli da se domognu medalje u finalu trke na 2.000 metara, a takmičenje su završili na petoj poziciji.

Srpska bokserka Nina Radovanović jednoglasnom odlukom sudija 5:0 plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira u kategoriji do 51 kilogram i to je ujedno i istorijski uspeh srpskog ženskog boksa na Olimpijadama.

Odbojkašice Srbije su u četvrtak prepodne rutinskom pobedom nad Kenijom sa 3:0 nastavile da krče svoj Olimpijski put do medalje, dok će prvi teniser sveta Novak Đoković oko 10 časova igrati meč četvrtfinala u singlu, a rival mu je Kei Nišikori. Drugi meč, Đoković u paru sa Ninom Stojanović igra protiv Laure Zigemun i Kevina Kravica, takođe je u pitanju četvrtfinale i taj duel je po rasporedu od 13.15.

Džudista Aleksandar Kukolj je u prvom meču pobedio rivala iz Fidžija Takajavu iponom. Međutim, u osmini finala izgubio je od Koreanca Čoa takođe iponom.

Ukupno 86 srpskih olimpijaca nastupa ili je nastupilo u 16 sportova na Olimpijadi u Tokiju.

Foto: espreso.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio