Subotički polumaraton oduševio učesnike, opravdao očekivanja i dobio novi rekord

Četvrti „Subotički polumaraton“ u poptunosti je opravdao očekivanja kako organizatora, tako i učesnika ove sportske manifestacije koja za cilj ima promovisanje zdravog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa Subotice.

Oko 1.000 učesnika iz 17 zemalja, trčalo je ulicama Subotice pod sloganom „Trči kroz istoriju“, usput uživavši u pogledu na velelepnu Gradsku kuću, Sinagogu, na šarenilo Rajhlove palate, na spomenik Ivanu Sariću, Gradskoj biblioteci, Narodnom pozorištu i mnogim drugim značajnim objektima i spomenicima našeg grada. Pre glavnih trka na 5, 10 i 21km, održan je blok dečijih trka „Active kids future run“ sa oko 500 nasmejane dečice, među kojima je bila i trka beba u kolicima.

Od 10h krenule su glavne trke, a u najizazovnijom na 21km pobedu je odneo Velimir Bojović iz Beograda, koji je kao vihor projurio ulicama Subotice i u vremenu 1h 14min i 21sec zasluženo slavio, oborivši pritom rekord staze. Bojović nije krio svoje oduševljenje svojom  trkom i organizacijom, za koju je istakao da je fantastična, na nivou evropskih kao i da je publika u Subotici prisutna pored staze i da bodre svakog takmičara. U ženskoj konkurenciji prva u cilj je stigla Slađana Stamenković iz Ak Vlasenice za 1:25:22.

Subotički polumaraton, četvrti po redu svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, koji je tom prilikom rekao da je slogan trka „Trči kroz istoriju“ jedan od najlepših i najtačnijih na svetu, jer učesnici imaju priliku da trče pored najznačajnijih građevina iz 18. i 19. veka pa do danas. I Predsednik Skupštine grada dr. Balint Pastor je na obraćanju prisutnima s ponosom istakao da je Subotički polumaraton najmasovnija trka u Srbiji, nakonn BG maratona, zahvalivši se organizatorima iz sportskog udruženja „Horizont“ na neponovljivom iskustvu koji su trkači doživeli, a zatim i sam uspešno istrčao 21 km za 1:52:56. Sportska manifestacija „Subotički polumaraton“ je zvanično najmasovniji sportski događaj u Subotici, održava se u sklopu proslave Dana grada, koji je ove godine na programu do 3. septembra. 

Oficijelni fotografi Subotičkog polumaratona ispratili su svojim objektivima sve detalje na trci. Prvi deo fotografija možete pogledati na linku

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio