Humani vikend u Subotici

Ovogodišnje dobitnice priznanja „Pro Urbe“, ovog vikenda nastavljaju sa prikupljanjem donacija za našu sugrađanku Milu Mikulić, a pored toga organizuju i veliku akciju prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene porodice u Subotici.

Neformalna grupa „Naše malo nekome je sve“, organizovaće u subotu 18.septembra na platou ispred Gradske kuće od 14 do 19 časova humanitarni bazar za devojčicu Milu Mikulić, koja boluje od spinalne atrofije mišića tip 2.

Pozivaju se svi zainteresovani sugrađani da učestvuju u bazaru izložbom svojih igračaka, slatkiša, slaniša, nakita, knjiga, dekupaža, crteža, garderobe ili bilo čega što bi moglo da pomogne u prikupljanju sredstava za lečenje četvorogodišnje Mile.

– Biće organizovana tombola, a potreban je i animator za decu, volonteri, baloni, selotejp, hamer papir i flomasteri – rekla nam je Tijana Mijović, jedna od tri organizatorke humanitarnog bazara.

Obavezno je prijavljivanje za učešće u bazaru kod Dane Radomirović, Josipe Rončević ili Tijane Mijović. Potom se dobija svoj broj štanda i kutija u koju se ubacuje novac. Po završetku bazara, sav prebrojan novac će se uplatiti na račun Fondacije „Budi human“ čija je članica Mila Mikulić pod rednim brojem 1073, a sredstva su joj potrebna za lečenje i odlazak na dalje pretrage u Italiju.

U nedelju, 19. septembra, pod istom organizacijom održaće se velika akcija prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene porodice u Mesnoj zajednici Prozivka, na adresi Nade Dimić 34, od 9 do 12 časova.

Humani sugrađani mogu da doniraju brašno, šećer, ulje, suvi kvasac, jaja i to kupovna sa pečatom i rokom trajanja, pirinač, griz, palenta, paštete, viršle, mesne nareske, meso, gotove supe, gotova jela, suhomesnate proizvode, konzervirane ribe, mleko, kafu, voće, povrće . Takođe, postoji mogućnost i da doniraju vaučere u određenom iznosu za kupovinu namirnica, a prihvataju se i higijenski proizvodi, poput sapuna, šampona, toalet papira, praška, omekšivača, pelena i sredstava za čišćenje kuće.

Pozivaju se svi Subotičani da podrže ove akcije i odazovu se u što većem broju kako bi se pomoglo što većem broju porodica a iz neformalne grupe „Naše malo nekom je sve“ poručuju da je svaka donacija jednako vredna.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio