Tri bebe rođene 1. septembra

Juče je u okviru Dana grada obavljena i tradicionalna poseta beba u opštoj bolnici u Subotici.

Tako su u dvorištu bolnice uz poštovanje preventivnih mera Srđan Samardžić izaslanik gradonačelnika Stevana Bakića i predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor uručili plakete, poklon vaučere i cveće namenjene majkama beba koje su rođene 1. septembra.

Ove godine na dan grada rođene su 3 bebe, dve devojčice i jedan dečak.

Da podsetimo, tokom 2020 godine u opštoj bolnici otvoren je centar za vantelesnu oplodnju u čiju je izgradnju i nabavku opreme utrošeno 300.000 evra, što je rezultat pronatalitetne politike Vlade Srbije i Pokrajinske Vlade a koju uspešno prati i grad Subotica.

Za program socijalne i dečije zaštite opredeljeno je 332 miliona dinara, tako da će se jednokratna pomoć u iznosu od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak u visini od 10.000 dinara i dalje redovno isplaćivati bez obzira na uticaj pandemije i restriktivan budežet u 2021 godini.

Nedavno je najavljeno da će se u narednom periodu na nivou Republike Srbije raditi na izmeni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, što ima za cilj podsticaj rađanja dece i podršku porodiljama.

Foto: privatna arhiva

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio