Spektakularno otvaranje svetskog prvenstva u boksu, u beogradskoj Areni! – VIDEO

Na svečanom otvaranju Aiba svetskog prvenstva u boksu koje će trajati od 25.oktobra do 6. novembra, prisutnima su se obratili predsednik Bokserskog Saveza Srbije Nenad Borovčanin, predsednik Sportskog Saveza Srbije Vanja Udovičić kao i predsenik Aibe Umar Kremlev.

Spektakularno otvaranje prepuno razne koreografije svojim prisustvom uveličao je i legenda boksa Roj Džons junior, koji se takođe obratio prisutnima. Iako je bilo najave da će se pojaviti, Majk Tajson ipak nije bio na otvaranju, što ni malo neumanjuje ono u čemu su juče prisutni u beogradskoj Areni imali priliku da uživaju. Beograd je inače jedini grad koji je dva puta bio domaćin svetskog prvenstva u boksu.

Na 21. Aiba svetskom prvenstvu u Boksu, u Areni nastupiće više od 600 takmičara iz 103 zemalja sveta. Na ovom najvećem sportskom takmičenju u našoj zemlji ove godine, učestvovaće i 12 reprezentativaca Srbije, na čelu sa kapitenom Vladanom Babićem koji će se boriti u apsolutnoj kategoriji.

Istorijski nagradni fond obezbeđen za osvajače medalja vredan je čak 2.600.000 dolara. Kako saznajemo zlatna medalja je pravljena od čistog zlata a uz nju osvajač dobija i novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dolara, dok je srebrnu medalju novčana nagrada 50.000 dolara, a za bronzanu je opredeljeno 25.000 dolara.

Borbe su počele danas u 13 časova, a u naredne dve nedelje gledaćemo mečeve u kategorijama od 46 do preko 92 kg.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio