Od danas ugostitelji u Subotici rade duže od 20h.

Da bi u ovim danima poslovanje ugostitelja bilo održivo, u sklopu Udruženja ugostitelja Subotice sklopio se interni dogovor da svaki lokal od danas može da radi po svom određenom radnom vremenu ali uz sve obaveze koje su donete novim merama.

Naime, u svakom ugostiteljskom objektu mora biti napismeno obaveštenje do koliko sati radi lokal i šta je sve potrebno imati da gosti nesmetano mogu sedeti u lokalima posle 20h.
Svaki gost u ugostiteljskom objektu mora da ima jedan od 4 sledeća dokumenta:
– potvrda o vakcinaciji
– PCR test ne stariji od 72 sata
– antigenski test ne stariji od 48 sati
– potvrda o preležanom kovidu 19 ne stariju od 90 dana.

Podsećamo da je Udruženje ugostitelja Subotice u saradnji sa gradskom upravom organizovalo i vakcinacije za sve zaposlene u u ugostiteljskim objektima koji su članovi udruženja.

U nastavku možete pročitati zvanično saopštenje za medije.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Od danas, od četvrtka, većina od 104 ugostiteljska objekta, koji su okupljeni oko Udruženja ugostitelja Subotice, radiće svoje normalno radno vreme.

Molimo sve goste i nadlažne organe da uz poštovanje mera koje su na snazi od 20.00 h ulaze u ugostiteljske objekte sa razumevenjem kontrole „kovid“ propusnica. 

Članovi Udruženja moraju da nastave da rade, jer im je ugrožen opstanak i žele da izbegnu najgori scenario, a to je otpuštanje dela zaposlenih ili trajno zatvaranje lokala.

 Članovi Udruženja ugostitelja Subotice

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio