Pripreme ozelenjavanja i podizanja drvoreda na lokacijama u Subotici privode se kraju

Skoro 60 dana od početka pripreme za akciju ozelenjavanja i podizanja drvoreda na dve lokacije u Subotici koju organizuju Zelena oaza Subotica i IT Subotica 2030, radovi se privode kraju.

Sadnja drvoreda sa ukupno 2800 sadnica planirana je na dva lokacije. Prva akcija je na Segedinskom putu i organizuje se u subotu 20. novembra, dok je sadnja na Beogradskom putu planirana za 27. novembar.

– Pozivamo sve građane koji su voljni da uzmu učešće u akiji da nam se pridruže u subotu 20.novembra. Okupljanje je planirano od 9:30 – 10:00h na parkingu kod mega marketa Roda, koji je i početna tačka sadnje na deonici na Segedinskom putu. Svi koji budu dolazili, treba da ponesu od alata ašov ili lopatu. Detaljna uputstva oko akcije dobiće se na licu mesta –  rekao je Mihajlo Ždrnja, predsednik udruženja Zelena oaza Subotice.

Ukoliko niste imali prilike da sadite drveće, pogledajte video uputstvo.

Mnoge kompanije koje posluju u Subotici kao i Gradska uprava pomogle su svojim resursima ovu akciju, a kako poručuju iz Zelene oaze Subotica – Čekamo građane vedrog duha i dobrog raspoloženja da našu Suboticu učinimo lepšom i od nje napravimo pravu zelenu oazu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio