Bez kršenja propisanih epidemioloških mera za doček

Komunalna inspekcija i komunalna milicija su 31. decembra, izvršile kontrolu u 16 ugostiteljskih, 12 trgovinskih objekata, a kontrolisano je i 6 sala za svatove i 4 kladionice  i tom prilikom nije zabeleženo kršenje propisanih epidemioloških mera, a svi kontrolisani kovid sertifikati bili su validni, navodi se saopštenju Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave.

Predmet kontrola u periodu do 20 časova bili su prvenstveno trgovinski objekti, tržni centri kao i ugostiteljski objekti, u pogledu primene propisanih mera, a kontrolom je bio obuhvaćen i javni prevoz, sa akcentom na proveru sprovođenja protivepidemijskih mera, konkretno nošenja zaštitnih maski, dok su nakon 20 časova, izvršene inspekcijske kontrole kovid sertifikata gostiju u ugostiteljskim objektima, kladionicama i salama, gde se održavaju proslave i svečane manifestacije.

Nakon pojačanog nadzora proteklih dana, iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove napominju da će se kontrole primene propisanih mera sprovoditi svakodnevno i da su kazne za nepoštovanje rigorozne i kreću se od 300.000 dinara za pravna lica, dok su za preduzetnike 150.000 dinara. Za odgovorno lice koje ne poštuje primenu mera lične zaštite od infekcije, predviđena je kazna od 30.000 dinara, dok će novčanom kaznom od 5.000 dinara iz istog razloga biti kažnjeno fizičko lice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio