Palićki Zoološki  vrt posetilo 130.000 ljudi

Palićki Zoološki vrt je tokom 2021. godine posetilo 130.000 ljudi.

Prema rečima v.d. direktora Sonje Mandić, situacija se popravlja, ali da još uvek nisu blizu rezultata iz 2019. godine, kada je taj broj išao i do 170.000, te da je teško porediti 2020. godinu, zbog svih organičenja koja su postojala za putovanja, a pogotovo za ono što su najviše osećali, a to je nedostatak agencijskih poseta.

“To su, pre svega, ekskurzije, ali i druga grupna putovanja, jer je Zoo vrt Palić na mapi svih srednjih škola u Srbiji za đačke izlete. Pošto je to bilo skoro ukinuto, u nekim opštinama su postojali strožiji propisi, pa je bilo zabranjeno da prave izlete, i to nam se nažalost nije vratilo uopšte i nadamo se kada pandemija prođe i prestanu ograničenja, da će se i te posete vratiti” – naglasila je Sonja Mandić.

Zoološki vrt na Paliću jedna je od retkih ustanova koja radi svih 365 dana u godini, a samo u prva tri dana 2022. godine posetilo ju je 1.300 ljudi.

Tokom zimskog perioda, radno vreme je svaki dan od 9 do 15 časova, a iz Zoološkog vrta pozivaju sve, koji žele da slobodno vreme iskoriste za šetnju po Paliću, da dođu i kod njih.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio