Više od pola miliona prijavljenih za 100 evra

Više od pola miliona mladih se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, što je otprilike polovina građana koji na to imaju pravo, saopštio je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da „to pokazuje da je u pitanju prava i dobra mera, koja pokazuje snagu naše države, kao i to da ispunjavamo obećanja“.

-Možete da se prijavite na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a potrebno je samo da unesete JMBG, broj lične karte i da izaberete banku u kojoj želite da vam novac bude uplaćen. Isplate slede od 1. februara – objasnio je ministar i dodao da prijave traju do 30. januara.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period. Mali je podsetio da je tokom 2020. godine, država isplatila 100 evra punoletnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 evra i dodao da je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 evra, nezaposlenima 60 evra, a ljudima koji žive na KiM 200 evra. -Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7.5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju- rekao je Mali dodajući da je država uspela da sačuva fabrike, radna mesta i da pokaže koliko su stabilne finansije, te da svako dato obećanje ispuni.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio