Bunjevačke novine se štampaju punih 17 godina

Bunjevačke novine obeležile su izlazak 200. broja, a mesečnik koji izdaje Bunjevački informativni centar izlazi u kontinuitetu punih 17 godina.

“Trudimo se da sve ove godine da po kvalitetu i sadržaju budemo što bolji. Podršku dobijamo od Bunjevačkog nacionalnog saveta, kao i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje odakle se direktno i finansiramo. Od ove godine smo dobili više sredstava tako da ćemo moći da unapredimo kvalitet i Bunjevačkih novina i lista „Tandrčak“, kaže Boris Bajić, direktor Bunjevačkog informativnog centra. Po rečima urednika Nikole Stantića, jako je značajno da bunjevačka zajednica ima novine koje su kvalitetne i koje se bave aktuelnim temama.

“Da smo bili na dobrom putu, pokazuje to što smo prošle godine dobili jezik u službenoj upotrebi u Subotici. A nama Bunjevcima je Subotica ono što je Srbiji Beograd, grad gde se okupljamo, radimo, živimo”, poručuje Suzana Kujundžić Ostojić. “Radujem se svakom broju. Nadam se da ljudima koji rade neće ponestati entuzijazma da privuku čitaoce. Nacionalni savet će uvek podržavati Bunjevačke novine, jer je informisanje u svakom vidu i obliku izuzetno važno”. Značajan jubilej Bunjevačkim novinama čestitala je Jasmina Stevanović, sekretar sekretarijata za društvene delatnosti. ”Nema puno subotičkih glasila koja imaju ovakav kontinuitet. Bunjevačke novine karakterišu tri stvari. Informisanje u ovim novinama bio je začetak standardizacije jezika, druga stvar je tradicija, jer čuvaju i neguju kulturu i treća stvar je pobeda, a to je uvođenje bunjevačkog jezika u službenu upotrebu. To nije samo vaša pobeda već i svih nas koji smatramo da različitost spaja”, naglasila je Jasmina Stevanović.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio