Još tri dana ostalo je do kraja Konkursa za novo ime voza

Srbija voz raspisao je nagradni konkurs za ime i vizuelno-grafičko rešenje Stadlerovog brzog voza KISS 200. Cilj je, kako se navodi, dobijanje jedinstvenog vizuelnog identiteta brzih vozova koji će saobraćati brzim prugama u Srbiji.

“Izgradnja nove pruge i puštanje prvog brzog voza u Srbiji na relaciji Beograd – Novi Sad, predstavlja veliku revoluciju u železničkom saobraćaju i najdirektnije povezuje Srbiju sa Evropom, s obzirom da će u naredne dve godine brzi vozovi voziti do Budimpešte, a u budućnosti i na drugim pravcima u Srbiji. Po uzoru na ostale železnice u Evropi, potrebno je razviti nov brend koji komunicira brzinu, savremenost, komfor, u skadu sa svim karaketistikama ovih vozova”, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Logo i ime treba da ilustruju vrednosti brzih vozova: brzina, jedinstvenost, originalnost i savremenost, ime mora biti integrisano u logotip, a preporučuje se se korišćenje nacionalnih boja Srbije. Procenjena vrednost posla je milion dinara, radovi se dostavljaju do 21. februara, a proglašenje pobednika je 3. marta. Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predstavio je početkom februara ovaj konkurs i uputio poziv svim talentovanim ljudima da učestvuju na konkursu „jer će na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio