Nova vozila za transport komunalnog otpada

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je juče sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, direktorom JKP „Čistoća i Zelenilo“ Slobodanom Miloševim i predsednicima i predstavnicima opština Senta, Kanjiža, Bačka Topola, Mali Iđoš, Novi Kneževac i Čoka, postrojenje za separaciju otpada u „Regionalnoj deponiji“, a potom u Radnoj jedinici za odvoženje i deponovanje komunalnog čvrstog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ 25 novih autosmećara i autopodizača za kontejnere.

Ovom nabavkom vrednom 320 miliona dinara, realizacija projekta „Izgradnja regionalnog sistema upravljanja otpadom za Grad Suboticu i opštine Senta, Kanjiža, Bačka Topola, Mali Iđoš, Novi Kneževac i Čoka“, koja se odnosi na Sektorski program „Zaštita životne sredine, klimatske promene i energetika“ IPA za 2012. godinu, konačno je dobila svoj epilog. Ministarka Vujović je tim povodom izjavila kako je ovo izuzetno važan dan za građane Subotice, kao i za sve građane Severnobačkog upravnog okruga i nekoliko opština iz Severnobanatskog upravnog okruga i dodala da je upravljanje čvrstim otpadom jedan od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine i problem koji verovatno najviše muči građane čitave Srbije.

Gradonačelnik Bakić je takođe izjavio da je ovo veliki dan, ne samo za Suboticu i kvalitet životne sredine ovog grada, nego i za okolne opštine, koje su zajedno sa našim gradom već godinama u projektu izgradnje i opremanja Regionalne deponije, koja nabavkom ovih vozila konačno zaokružuje sve uslove potrebne za rad. „Zahvaljujem se Ministarstvu zaštite životne sredine i Vladi Republike Srbije što su omogućili nabavku 25 najsavremenijih vozila za transport otpada. Naročito se zahvaljujem ministarki Ireni Vujović na podršci koju je pružila na ovom i mnogim drugim projektima. Čestitam našim lokalnim stručnim službama koje su kvalitetno uradile svoj deo posla da danas, konačno, budemo nadomak ozbiljnog i kvalitetnog upravljanja otpadom, za oko 260.000 građana koji žive u opštinama koje pokriva Regionalna deponija“, istakao je gradonačelnik Bakić. Grad Subotica kako je naveo, preuzima sedam kamiona za transport smeća velikog kapaciteta, jedan kamion manje nosivosti, kao i dva autopodizača za kontejnere.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio