Pojačana kontrola traktora u saobraćaju

U cilјu povećanja bezbednosti saobraćaja, pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, vršiće u narednom periodu pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora. U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju. S obzirom na to da je sezona polјoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidlјivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isklјučiti iz saobraćaja. Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidlјivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uklјučeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio