Servisne informacije za Dan državnosti

U Srbiji se danas i sutra obeležava Sretenje – Dan državnosti. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima 15. i 16. februar su neradni dani, a važne gradske institucije organizovale su dežurstvo na sledeći način:

– Nijedna ambulanta Doma zdravlja neće raditi, osim ogranka 4 na adresi Karađorđev put 45, koji će oba dana praznika primati pacijente od 7 do 20 časova, dok će dvadesetčetvoročasovno dežurstvo u Bajmoku i Čantaviru obavljati Služba Hitne pomoći.

– Dečiji dispanzer će naše najmlađe sugrađane pregledati od 7 ujutru do ponoći, nakon čega će dežurstvo preuzeti Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice.

– Stomatološka služba imaće dežurstvo u Zubnoj poliklinici u vremenu od 7 do 13 časova.

– Punkt za vakcinaciju u Novoj opštini oba dana praznika će biti zatvoren.

– Covid ambulanta u Harambašićevoj ulici primaće pacijente od 7 do 20 časova.

– Dežurna će biti apoteka „Galen farm“ u podnožju Gradske kuće 24 sata, a osim nje u vremenu od 7:30   do 15:30 biće otvorene apoteke u Dimitrija Tucovića 11, na Karađorđevom putu 57, na Beogradskom putu 43 sutra od od 7:30 do 15:30, kao i u Malom Bajmoku, Franje Kluza 2, danas od 7:30 do 15:30, a sutra od 7:30 do 20h.

– JKP „Čistoća i zelenilo“ 15. i 16. februara neće odvoziti smeće iz domaćinstava, osim danas izVerušića,  a sutra iz Bikova, gde se kućno smeće odnosi putem žutih vreća.

– Pošta na graničnom prelazu “Horgoš” biće dežurna oba dana praznika od 0 do 24 časa, a glavna pošta u Prvomajskoj ulici danas će biti zatvorena, dok će sutra raditi od 7:30 do 14 časova.

– “Subotička toplana” neće raditi za vreme državnog praznika.

– JKP „Parking“ 15. i 16. februara neće naplaćivati uslugu parkiranja.

– Autobusi JP “Subotica – trans” za vreme državnog praznika saobraćaće po redu vožnje koji važi za nedelju. Linija „Subotica-Segedin“ saobraćaće redovno, dok linija „Subotica-Beograd“ neće saobraćati. Na liniji „Subotica-Novi Sad“ polazak iz Subotice biće u 11:40, a iz Novog Sada u 20:00 časova, dok jutarnji polazak neće saobraćati.

– Sportsko – rekreativni centar “Prozivka”, Gradski stadion i klizalište biće otvoreni redovno, dok će bazen u Dudovoj šumi, Stonoteniska hala, Gradsko strelište i tereni u Prvomajskoj biti zatvoreni za građane.

– Sinagoga će oba dana praznika raditi po redovnom radnom vremenu od 10 do 18 časova, a posetioce očekuje poklon iznenađenja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio