Subotica i Palić beleže rekordne posete turista

Subotica i Palić su prošle godine ostvarili rekordnih 72.000 poseta i 180 noćenja, pri čemu su ih kao poželjnu destinaciju birali i domaći i strani turisti.

To je saopšteno nakon sastanka koji je održan u Gradskoj kući u Subotici i iskazano očekivanje da će predstojeća turistička sezona biti još uspešnija. Subotica i Palić imaju razloga za zadovoljstvo jer je prethodna godina, uprkos pandemiji, bila rekordna po broju turista i noćenja, a ima osnova za optimizam i očekivanja da će ova biti još bolja. To je zajednička ocena pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića, direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića nakon sastanka koji je održan u Gradskoj kući povodom priprema za novu turističku sezonu. „Ostvarili smo rekordnih 72.000 poseta i imali smo oko 180.000 noćenja.

To su rekordni brojevi od kako se vodi ova vrsta statistike“, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić za RTV. Subotica i Palić, koji se ubraja među šest najpoželjnijih destinacija u Srbiji, beleže porast broja kako domaćih tako i stranih turista, a produžena je i prosečna dužina boravka sa jednog na dva i po dana, istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović. „Subotica se, iz godine u godinu, sve više penje na lestvici uspeha kao turistička destinacija u Srbiji i ono što je jako važno i izuzetno pohvalno je što je prošle godine, kada je ukupan promet od turizma bio oko 30 posto manji u odnosu na rekordnu 2019. godinu, Subotica uspela da zabeleži veći promet i da postigne svoj rekord“, rekla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević ocenio je da Subotica i Palić imaju šta da ponude i čime da se ponose.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio