Subotički gimnazijalci veoma uspešni

Na nedavno održanom okružnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce učestvovalo je 37 subotičkih gimnazijalaca, od kojih je skoro polovina nagrađena.

Na okružnom takmičenju iz matematike koje je održano za vikend, učestvovalo je ukupno 57 đaka, a svi nagrađeni đaci dolaze iz subotičke Gimnazije, prenosi sajt subotica.com. U prvom razredu nagrađeni su gimnazijalci Armin Dobo, Olga Jevtić, Matija Ivković Ivandekić i Jovana Medić, dok je pohvalu dobio Oskar Sepeši, đak Tehničke škole „Ivan Sarić“. U drugom razredu nagrađeni su Maja Milović, Helena Marčetić i Anamarija Nadaški, dok je Violeta Joksović pohvaljena. Nagrađeni su gimnazijalci Dario Vajda, Ognjen Tešić i Aleksandar Rašković, dok su pohvale dobili Andrej Čolić, Milan Baćić i Anđela Stojičić, opet iz Gimnazije. Kada su u pitanju maturanti nagrađen je Miloš Pajić, a pohvale su dobili Matijas Levang i Lazar Milović. Na takmičenju iz fizike (prvi razred) nagrađeni su gimnazijalci Jovan Tomić, Jovana Medić, Armin Dobo i Olga Jevtić.

Nagradu je osvojio i Oskar Sepeši, učenik Tehničke škole „Ivan Sarić“. Pohvaljeni su gimnazijalac Matija Komarica i Jovan Krnajski Belovljev iz Tehničke škole. Treću nagradu osvojila je gimnazijalka Maja Milović, učenica drugog razreda. Učenici trećeg razreda koji su osvojili nagrade su Aleksandar Rašković, Dario Vajda, Andrej Čolić, Milan Baćić, Lazarela Stefanović i Ognjen Tešić. Najuspešniji mladi matematičari takmičiće se na republičkom takmičenju koje će za A kategoriju biti održano sledećeg meseca, a za B kategoriju u maju. Pred najboljim mladim fizičarima je okružno takmičenje, koje je zakazano za kraj marta. 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio