226 miliona dinara za puteve u Subotici i na Paliću

Na konkursu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Grad Subotica je dobio 170 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture.

Mimo toga, obezbeđena su sredstva i iz gradske kase. U proteklom periodu, rekonstruisan je kolovoz u četiri ulice u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara. Predstoje radovi na kolovozu u još tri ulice u ukupnoj dužini od 1,5 kilometara. Takođe, plan je da se izvrši rekonstrukcija parkinga ispred Hale sportova i time obezbedi dodatnih 40 mesta za parking. Sredstva za ovaj projekat, u iznosu od 7 miliona dinara, izdvojena su iz gradskog budžeta. Rekordnih 170 miliona, Subotica je obezbedila preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

– Iz ovih sredstava biće izgrađen kolovoz u šest ulica, od kojih dve u gradskim i četiri u prigradskim mesnim zajednicama, a osim toga biće rahabilitovan i kolovoz na Novosadskom putu, tj. obilaznici oko Palića, u dužini od oko 5 kilometara, čime će se rešiti dugogodišnji problem odvijanja saobraćaja na tom delu – navodi Milan Marjanov, rukovodilac Službe za upravljanje putevima u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio