Ministar omladine i sporta posetio Suboticu

Tokom obilaska Grada Subotice, Ministar onladine i sporta Vanja Udovičić, uručio je donaciju u vidu sportskih rekvizita i opreme OŠ „Sveti Sava“u vrednosti od 450 hiljada dinara.

Trećina fiskulturnih sala u zemlji ima obnovljene sportske rekvizite i opremu. Donacija podrazumeva koševe, golove i mreže za odbojku, kao i 40 lopti, donosno po 10 lopti za četiri kolektivna sporta. Na ovaj način želimo da omogućimo osnovcima bolje uslove za časove fiskulture.  Takođe, fiskulturne sale su mesta gde lokalni klubovi obavljaju sportske aktivnosti pa na taj način pomažemo i razvoju tih klubova – rekao je Udovičić. Prilikom posete ministra, obratio se i gradonačelnik Stevan Bakić rečima da je Grad zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu obezbedio sredstva u visini od 3,5 miliona dinara zahvaljujući kojima je otvoreni rukometni teren u OŠ „Sveti Sava“ rekonstruisan.

Prema navodima gradonačelnika, rekonstruisana je i fiskulturna sala u OŠ “Sveti Sava”, pri čemu je grad, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport obezbedio sredstva u iznosu od 3 miliona dinara. Poseta je nastavljena na Prozivci gde je Udovičić obišao sportsko-rekreativni centar i tom prilikom pohvalio rad plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“ koji postoji deset godina i broji više od 260 članova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio