MUP raspisao konkurs za školovanje pilota helikoptera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju Ministarstva odbrane za potrebe Helikopterske jedinice MUP-a.

Konkurs je otvoren od 2. do 31. marta 2022. godine i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojne akademije, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa. U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa. Između ostalog, neophodno je da su kandidati državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji,  da imaju manje od 21 godine, da su završili četvorogodišnju školu tehničke struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlo dobar uspeh, saopštio je MUP.

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“.


Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, u periodu od 13 do 15 časova na telefon 011/274-0000, lokal 402-81.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio