Održan predizoborni skup SNS-a u Subotici – VIDEO

Na predizbornom skupu Srpske Napredne Stranke u Subotici, građanima su se obratili predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, lider vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i član predsedništva SNS Igor Mirović, dok su među prisutnima bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i domaćin ovog skupa gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Skupu se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je na samom početku obraćanja rekao da će se za izgradnju i rekonstrukciju opšte bolnice u Subotici uložiti 41 milion evra, te da je ostalo još 5 miliona evra ulaganja za završetak izgradnje Narodnog pozorišta. – Jedna od najlepših zgrada u Srbiji – dodao je Vučić.

Vučić se osvrnuo na zajedničko ulaganje Mađarske i Srbije u izgradnji pruge Subotica – Segedin.

– To ćemo u najbržem mogućem roku da uredimo, da ne bude posebnih ili dugih pasoških kontrola, da ne bismo gubili vreme na granici i o tome sam nedavno razgovarao sa premijerom Orbanom. Na nivou evropske inicijative ćemo, verujem, da postignemo dogovor da u najkraćem mogućem roku možemo iz Segedina da dođemo do Subotice.

Dodao je Vučić da je u planu da se u Subotici izgradi kanalizaciona mreža sa prečistačima dužine 110 kilometara, u vrednosti od 50 miliona evra. Takođe i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bajmoku i Čantaviru.

– Ono što smo još obećali jeste gradski fudbalski stadion za 8000 gledalaca, u vrednosti od 30 miliona evra. – izjavio je Vučić i dodao da će se u naredni tri meseca znati koja će se to automobilska industrija, koja je jedna najvećih na svetu, pojaviti u Srbiji.

Rekao je prvi čovek Srbije da je Subotica na jednom fantastičnom mestu jer će nakon izgradnje 108 kilometara pruge Novi Sad – Subotica, a zatim i pruge Subotica – Budimpešta, putovanje trajati sat i po vremena do Budimpešte, a sat i 10 minuta do Beograda. Naglasio je da je sve to postignuto prijateljstvom, bratstvom i najboljim mogućim odnosima između Mađarske i Srbije.

– Iako su ovo važne stvari, mnogo važnije nas čekaju posle, a to je da nastavimo da gradimo našu zemlju, da nastavimo do dovodimo fabrike. Treba da uradimo kanalizacionu mrežu u Malom Iđošu, Adi i u Bačkoj Topoli kojoj smo obećali i zatvoreni bazen, da i njega završimo pored svega što je napravljeno. Mnogo toga imamo da uradimo ali pre svega moramo da sačuvamo mir i stabilnost. – izjavio je Aleksandar Vučić.

Na kraju svog izlaganja Vučić se osvrnuo i na pregovore između Rusije i Ukrajine u Istambulu, odakle su došle, kako je rekao „Lepe vesti“, pošto se nazire napredak u pregovorima ove dve države, pala je cena gasa i nafte.

Na nikad posećenijem političkom skupu u Subotici, pred par hiljada ljudi, nakon što su subotičke Mironosice otpevale zvaničnu himnu države Srbije „Bože Pravde“, Subotičanima se obratio Igor Mirović koji je podsetio sve prisutne da se uz jak trud svih građana razvija i jača država Srbija kao nikada do sada poslednjih 30 godina.

–  Dela govore, dela raspaljuju veru, nadu i jasan plan, i san koji zajedno sanjamo sa predsednikom koji će biti sposoban da nas povede još dalje u budućnost. Zato želimo da se izborimo za pobedu, za nove uspehe, za njegovu i našu čast. Za zajedništvo Srba i Mađara i svih drugih širom naše zemlje, jer će on znati da mu naša snaga uliva sigurnost i i mir sa kojima će se u naše ime nositi sa nedaćama velikog sveta i pomoću kojih će nas voditi kroz uspehe i veće i značajnije od onih koje smo do sada postigli. – rekao je član predsedništva SNS-a, Igor Mirović.

Prvi čovek SVM-a i predsednik skupštine AP Vojvodine u snažnom govoru, osvrnuo se na prijateljstvo i zajedništvo Srba i Mađara, poručivši svima da pored svega što je do sada urađeno, velika dela tek predstoje i da je za Srbiju najbitnija stabilnost. Nakon što se prisutnima obratio na mađarskom jeziku obratio se ličnu Vučiću.

– Pre 5 godina sam govorio u sportskoj hali, tada formalno niste bili naš predloženi kandidat ali sam onda pozvao ljude da Vama damo podršku, jer sam i tada bio siguran u to da će moje nadanje da ćemo zajedno uspeti da napravimo stabilnu državu, biti opravdano. I danas posle 5 godina mogu da kažem da je to moje nadanje danas realnost. Srbija je danas jača država nego što je bila.

Pastor je na kraju svog govora pozvao Mađare da na parlamentarnim izborima glasaju za SVM, a na predseničkim izborima za Aleksandra Vučića.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio