Politehnička škola otvara nove obrazovne profile

Od septembra tj. naredne školske godine, subotičke đake očukuju novi smerovi u okviru Politehničke škole. Tako će budućim đacima biti omogućeno da upiši neki od sledeća tri obrazovna profila: Geodetski tehničar, Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja i Tehničar multimedije.

Geodetski tehničar je novi četvorogodišnji obrazovni profil koji je otvoren na području rada Geodezije i građevinarstva. Mogućnost da se upiše imaće 30 učenika na srpskom nastavnom jeziku, a tokom školovanja pripremaće se za rad u geodetskim zavodima, institutima i firmama koje se bave premerom zemljišta. Trogodišnji obrazovni profil Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja, moćiće da upiše ukupno deset đaka na mađarskom jeziku. Tokom školovanja, steći će veštine i znanja potrebne za obavljanje zanata, dok će praksu obavaljati u preduzeću JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Četvorogodišnji obrazovni profil Tehničar multimedije moći će da upiše 30 učenika na srpskom nastavnom jeziku, te će isti tokom školovanja da steknu kompetencije iz oblasti obrade slike, zvuka i prepreme medijskih događaja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio