Predstavljanje programa „Volonterskih kampova“

U subotu, 2. aprila sa početkom od 19:30 časova, u omladinskom klubu Kerülj Be biće predstavljen program volonterskih kampova.

Program organizuju Volonterski centar Vojvodine, Udruženje građana Klara i Rosa i Omladinski klub Kerülj Be. Volonterski kampovi su prilagođeni za mlade od navršenih 16 godina starosti, te predstavljaju međunarodne projekte u trajanju od jedne do tri nedelje. Grupa od 10-15 volontera/ki iz različitih zemalja boravi zajedno, volontirajući na društvenim, ekološkim, kulturnim i drugim aktivnostima u Srbiji ili Evropi. Na kampu, upoznaju nove ljude i kulture, i imaju priliku da pomognu lokalnoj zajednici“, navodi se u pozivu.

Kampovi su različitog karaktera, te pod svoje orkilje okupljaju ljubitelje za očuvanje i održavanje rezervata prirode, plaža ili planinskih staza, za aktivnosti za decu ili mlade, organizovanje različitih festivala i radionica, pa čak i za rekonstrukciju srednjovekovnog zamka. Hrana, smeštaj i osiguranje su besplatni, ali učesnici sami snose troškove puta, a u zavisnosti od zemlje održavanja kampa, participacija iznosi od 0 do 4.000 dinara. Bazu dostupnih kampova moguće je potražiti na sajtu www.sci.ngo, klikom na „get involved“ pa na „workcamps“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio