Rešen višedecenijski problem građana MZ “Gat”

Tokom jučerašnjeg dana, 22.3.2022., puštena je u rad pumpna stanica koja će omogućiti prebacivanje atmosferskih i otpadnih voda od Kolektora I, koji se nalazi u Velebitskoj ulici, do Kolektora 0, u ulici Dragojle Jarnević.

Nakon višedecenijskog čekanja, gradonačeknik Stevan Bakić, izjavio je da je ponosan što je rešen problem sugrađana na najnižoj tački nadmorske visine u Subotici. Podsetimo se da je MZ “Gat” bila suočena sa poplavama usled malo jačih atmosferskih padavina. Gradonačelnik ističe da vrednost projekta iznosi 400.000 evra, te da je projekat rađen iz dve faze. „Prva faza je rađena od  oktobra 2019. do septembra 2020. godine.

Vrednost te faze je  23,5 miliona dinara, jedan deo sredstava je obezbedio Grad Subotica, a drugi JKP ’Vodovod i kanalizacija’. Druga  faza je rađena od novembra 2021. godine pa do današnjeg dana, njena vrednost je 22,5 miliona dinara i kompletan iznos obezbedio je Grad“, istakao je Bakić. Prilikom medijskog obraćanja, gradonačelnik je dodao da su instalirana dva pumpna agregata  nemačkog proizvođača „Hidrostal“, kapaciteta 2.000 kubnih metara vode na čas, i da je obezbeđen  agregat od 55 kilovata u slučaju prestanka napajanja električnom energijom.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio